Novi Sad
23.08.2011.
09:36 > 21:03
Iako je ideja da se zaposleni u javnim preduzećima testiraju na psihoaktivne supstance još uvek na nivou predloga Gradske kuće, neke od tih novosadskih firmi uveliko obavljaju kontrole.
  • ja

    24.08.2011 19:50
    Sviranje k****
    Bez veze. USKORO CE BITI UVEDENO I PRAVO NA PRVU BRACNU NOC KOD NOVOZAPOSLENIH KAO NEKAD U SKOTSKOJ . POSTO NAS JEBU STALNO ONDA DA BAR BUDE U KOMPLETU
  • dada

    24.08.2011 14:26
    Ko to tamo duva?

    Direktor Lisja duva kada napravi saobraćajku. Predsednik UO Zelenila, kada obriše radnicu iz Parkinga, a sa pešačkog. Zamenik generalnog direktora Srbijagasa kada ubije dete. Direktor Parkinga ne duva uopšte, a ni oni oko njega (od njih da naprave čist duvački orkestar!). Slabi su ti uređaji za kontrolu. Ne možedu da dobacedu!
  • ćelavac

    23.08.2011 15:39
    "Gradsko veće je pre mesec dana preporučilo uvođenje testova na psihoaktivne supstance u sva novosadska javna preduzeća."

    a hoće li i članove gradskog veća da testiraju na sve ovo?
  • 23.08.2011 14:19
    "U "Parking servisu" interni testovi se obavljaju po prijavi ili po principu slučajnog uzorka, a u ovom preduzeću odgovorno tvrde da do sada pijanih i drogiranih nije bilo, piše Press"
    Veću laž čuo nisam pa tamo direktori na nos padaju pijani a radnioci se teturaju ulicama. Pre neki dan ne šalteru nisu hteli da čuju za moj problem niti ih interesuje pa sam otišla kod pravnika u upravu. Em sam čekala više od pola sata em su me dočekali u najmanju ruku rečeno blago alkoholisani likovi u vidu pravnice i nekog tipa kao bulka crvenog u licu koji je neki predpostavljeni. Kad sam ih videla jasno mi je bilo da sam džabe i dolazila.
  • Y

    23.08.2011 14:08
    Ruski vc
    Sumračno moskovsko predvečerje. Sipi mokar sneg. Policajac zaustavlja vozila i daje vozačima dreger:
    - Duvajte!
    Vozač duva, 0 promila.
    - Produžite.
    U sledećem slučaju isto. Pa opet isto. I tako još pet puta.
    - Šta se dešava?, - piita se policajac. - Ova sprava ne radi?
    Pa dune on sam, i pogleda rezultat.
    - Ah, radi, radi...
  • Hm

    23.08.2011 13:47
    Previše ljudi želi posao da bi alkosi i naduvani sedeli po kancelarijama.
  • @Rada

    23.08.2011 12:44
    Malo sutra!
    U toplani ne duvaju samo SPO jurisnici i oni koji su se sklonili pod njihove skute. A duvaju svi oni koji sa tom bandom ne zeli da ima posla.
    Ide krmenadla i onim svojim blagotelecim pogledom snima koga bi da napenali, a za njim stize Sicer sa dregerom. To nije kontrola to je zlostavljanje zdravog razuma. U medjuvremenu njihovi po kafanama obrcu ladne krigle i uzivaju u rezultatima lepljenja plakata. Od miline da ti se zavrti u glavi samo kad ih vidis. Ali, to im je krajnji domet. Oni ni bolje ni vise ne znaju.
  • CINGER

    23.08.2011 12:28
    Poduvali ga ...
    Ma poduvali smo ga svi mi kao nacija...
    Dreger je najmanje što može da se duva ...
  • Rada

    23.08.2011 11:19
    U toplani ne duvaju samo vozaci nego svi
  • зики

    23.08.2011 10:51
    А Лисје?
    Тамо га сви дувају уз Суперхика!
  • laza

    23.08.2011 10:26
    i drzavni aparat isto!
    Ja bih najradije da vidim da se poslanici i ministri testiraju i na psihoaktivne supstance ali i rezultate testova intiligencije, nekako njihov ucinak mi je najsumnjiviji i najuocljiviji da nesto tu sa mozgom nije u redu.
  • Vaskez NS

    23.08.2011 09:54
    Khm, koliko je ova radnja u skladu sa aktima države ?

    Koliko je meni poznato, Zakon o radu ne daje pravo poslodavcima da se "samoorganizuju" u cilju ovakvih kontrola, a jedini validan nalaz i ovlašćena ustanova za testiranje i davanje mišljenja su Zavodi za medicinu rada.
    Pored toga, samo Zakon o bezbednosti saobraćaja kaže šta je npr. granica alkoholisanosti, ali se on odnosno isključivo i samo na učestvovanje u saobraćaju i nema nikakve povezne tačke sa radno-pravnim aktima. Drugim rečima, ne postoji univerzalna zakonska "definicija" praga alkoholisanosti.
  • Vladan

    23.08.2011 09:51
    Da li se i policajci testiraju? Zasto da ne? Ako oni mogu nas da kontrolisu treba i sami sebe da podvrgnu kontroli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna